Vilka är vi?

Illumineight AB
Orgnr: 559035-0475
Webbplatsadress: http://www.illumineight.se.
Kontaktmail: info@illumineight.se

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Som standard samlar vi inte in några uppgifter om dig när du besöker vår sida. Om du däremot interagerar med oss genom inloggning, kommentarer eller beställer något av oss kommer viss data att lagras och detta tydliggörs i efterföljande texter nedan.

Kommentarer på websida

När du som besökare lämnar kommentarer på vår webbplats samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och “user agent” sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar – under förutsättning att du har en profil hos Gravatar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Onlinekurser

Om du beställer en onlinekurs från oss behöver vi uppgifter från dig för att kunna tilldela kursen till dig och veta att det är rätt individ som har tillgång till kursen. Den huvudsakliga nyckeln är din e-postadress och ditt valda inloggningsnamn. Dessa uppgifter tillsammans med de som du lägger till i din profil själv lagras tills du ber oss ta bort dem eller du själv raderar dem. Kurser har som standard en tillgänglighetstid på 60 dagar och efter 90 dagar raderar vi kursens koppling till dig (progress, genomförda moduler etc som sparas ihop med kursen)

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Som standard delar vi inga uppgifter med någon annan part. Undantag är när du beställer vissa utbildningar från oss och då delar vi ditt namn och epostadress med en av våra partner för certifieringar  (APMG). Övriga uppgifter som ev. kan lagras hos APMG måste du själv fylla i och där acceptera deras policy. Vilka utbildningar detta gäller framgår vid beställning av utbildningen.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi även de personuppgifter du anger i din användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Du kan när som helst radera din profil hos oss eller begära att vi helt raderar den åt dig.

För faktureringsuppgifter lagrar vi endast nödvändiga personuppgifter och de lagras endast för att uppfylla lagkrav.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.
Om du köpt något av oss så har vi dig också registrerad i vårt faktureringssystem och du kan där också önska att bli borttagen och få ut information om vilka uppgifter vi lagrar där.

Kort summering av dina rättigheter i punktform:

  • Du har rätt att inte bli föremål för beslut som enbart grundas på auto­matiserad behandling, inbegripet profilering, och som har rättsliga, eller annars betydande, följder.
  • Du har rätt att i vissa fall få dina personuppgifter i ett allmänt använt format för att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig.
  • Du har rätt att få dina personuppgifter ändrade eller kompletterade om de skulle visa sig vara felaktiga eller ofullständiga.
  • Du har rätt att i vissa fall få behandlingen av dina personuppgifter begränsad eller avslutad.
  • Du har rätt att i vissa fall få dina personuppgifter raderade.
  • Du har rätt att klaga på vår behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare på websidan kan kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Om du beställer en utbildning där certifiering från APMG ingår skickas ditt namn och e-postadress till dem. APMG befinner sig i Storbritannien (UK). Du får igen upplysning om detta när du beställer kurser med denna option.

I vissa fall ingår också ett medlemsskap hos en extern part och då skickas ditt namn och mailadress till dem (BRM institute) för att skapa en profil du sedan kan logga in på och beredas tillgång till. Du får igen upplysning om detta när du beställer kurser med denna option.

Kontaktinformation

Har du frågor angående integritet av data för denna Webplats kontaktar du ansvarig, Leif Andersson på e-post: leif@illumineight.se.

Hur vi skyddar din information

Information om dig som i vissa fall samlas in på denna webplats lagras i en databas hos vår molnleverantör och är skyddad via inloggning hos dem. För åtkomst till gränssnitt som visar data använder vi WordPress och inloggning där. Båda skydden har goda krav på lösenordskomposition.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Vår webleverantör (one.com) har väl beskrivna rutiner för hantering av ev. intrång och larm kommer från dem till oss omedelbart. Vid ev. intrångslarm kan vi snabbt blockera åtkomst till våra webtjänster.