Tänkvärt om utbildning

 • CFO: Vad händer om vi lägger massor med pengar på att utbilda vår personal ?
 • CEO: Vad händer om vi inte gör det?
 • Kan vi inte bara köpa boken?
 • Vi får ta det där med utbildning när det blir lite lugnare!

Kunskap är färskvara och tidsbunden. Den kunskap jag har dragit på mig  antingen via utbildning eller erfarenhet finns självklart till största delen kvar hos mig men omvärlden förändras och allting runt omkring utvecklas och då behöver jag nog också göra något med min kunskap. Naturlagar kvarstår – men sättet som vi arbetar, den kunskap vi behöver och förändringstakten förändras och då behöver vi följa med den. Det finns undersökningar och trender som visar att en hel del av de jobb som idag är heta och intressanta inte kommer att finns kvar om fem år, då har helt nya jobb dykt upp som vi idag inte ens visste fanns. Detta gör att det idag är extremt viktigt att löpande arbeta med både kunskapsintag och kunskapsöverföring för att vara konkurrenskraftig.

Att säga att vi inte har tid att gå på kurs i tre dagar håller inte, ställ istället krav på din utbildningspartner att jobba tillsammans med dig för att hitta flexibla lösningar för hur ni genomför den utbildning ni behöver  – med era förutsättningar. Hitta rätt problem och välj rätt lösning till det!!

Kurser och affärssimulationer

Vi fortsätter även 2018 med förra årets uppskattade kurs BRM Professional. Vi har satt upp tre öppna kurser under våren och du hittar dessa datum ihop med kursbeskrivningen nedan. Vi passar även på att slå ett slag för våra affärssimulationer som vi genomfört för ett stort antal kunder de senaste åren. illumineight har varit partner med Gamingworks och kört

Apollo13 – an ITSM case experience sedan 2008, The Phoenix project (Devops) och Grab@pizza (Business – IT alignment) är de senaste vi är ackrediterade att genomföra.

Business Relationship Management Professional – BRMP ©
BRM handlar om relationer och VÄRDE och att säkerställa att organisationens kärnverksamhet får ett optimalt värde av sina investeringar!
Vi behöver lyfta HELA IT till en högre nivå av relation med affärsverksamheten.

Kursen BRMP ger dig ny kunskap och en förmåga att jobba med RELATIONEN mellan en intern funktion och dess kärnverksamhet för att säkerställa att det önskade VÄRDET realiseras, samt hur vi kan förhindra att VÄRDE ”läcker” någonstans på vägen. Kursen går igenom grunderna i BRMBOK enligt BRM institute och avslutas med en internationell certifiering som accrediterats av APMG.
illumineight är ackrediterad utbildningspartner för BRMP.

Under kursen går vi bl a igenom:

 • BRM rollen i ett strategisk och operativt perspektiv
 • Demand shaping
 • Exploring
 • Servicing
 • Value Harvesting
 • BRM kompetenser
  • Strategic partnering
  • Portfolio Management
  • Business IQ
  • Business transition management
  • Provider Domain
  • Powerful communication

Mer information om kursen hittar du på www.illumineight.se/katalogen/brmp

Du hittar också mer information om BRM och BRMBOK på brm.institue och genom att kontakta Leif Andersson – som även är regional ambassadör för BRM Institute i sverige. Bli gärna medlem på BRM campus också – då får du tillgång till ett globalt nätverk av BRM:er och BRMbok!

Kursen är tre dagar och certifiering ingår i kurskostnaden. Kursen hålls på svenska med engelskt kursmaterial och certifiering på engelska.Önskar du offert på organisationsintern utbildning kontaktar du Leif Andersson – vi har möjligheten att skapa flexibla lösningar på utbildningarna så att det fungerar på bästa sätt i just din organisation.

Kursschema våren 2018

BRM Professional (BRMP) 20-22 mars, Textile Fashion Center Borås

Certified BRM (CBRM)
 16-19 april, Textile Fashion Center Borås (CBRM är nästa steg efter BRMP, BRMP krävs)

BRM Professional (BRMP)
 22-24 Maj, ort ej fastlagen ännu

För att boka dig på en schemalagd kurs besöker du vår websida eller kontaktar Leif Andersson på 0761-273545 ellerleif@illumineight.se.

 

 

 Apollo 13 – an ITSM Case experience

Genom Apollo13 resan får du testa på och lära dig grunderna I ITSM och hur en väl fungerade IT-organisation stödjer och realiserar affärsmålen.

Du får uppleva allt det som hände 13 april 1970 – och du lär dig samtidigt grunderna i ITSM, samarbete, kommunikation mm

The Phoenix Project – a Devops simulationUnder denna simulation får du uppleva resan med att nå Parts Unlimited’s mål och vända röda siffor till svarta siffor med  hjälp av Devops.

Du lär dig grunderna i DevOps och får uppleva hur DevOps hjälper organisationen effektivisera sig och samarbeta.

 

 

 

 

Grab@pizza – Business-IT alignment

Denna simulation handlar om samverkan och relation mellan kärnverksamheten och IT. Är IT medvetna om vad som är viktigast för vår organisation? Har någon berättat det för IT? Hur sker samverkan?

Du får uppleva hur vi kan förbättra och utveckla relationen (BRM) och kommunikation för att i slutet på dagen uppleva hur en väloljad organisation kan realisera värde – och du kan ta alltihop med dig hem och börja använda omgående.

Samtliga simulationer bygger på en lär och förbättringscykel där teamet under en heldag får tid för planering, utförande, uppföljning och förbättring. (PDCA) Du lär dig både ämneskunskap och tilämpning av den och du får uppleva samarebte, ledarskap, kommunikation mm. Simulationerna görs som organisationsinterna som t ex en del av utbildning eller uppstart till ett förändringsinitiativ.

Disc Puzzle

Kategorier: Nyheter

Leif Andersson

Efter snart 30 års erfarenhet inom ledning, styrning och förbättring inom IT, med delaktighet i både framgångsrika och misslyckade förbättringsinitiativ och projekt, infinner sig både ödmjukhet och självförtroende. Insikter stärker och utvecklar, kunskap skapar ödmjukhet, lärande ger självförtroende och det kontinuerliga lärandet tar åtminstone för mig aldrig slut. Ser mig idag hellre som facilitator av lärande än utbildare, mer som coach än mentor och mer som möjliggörare än värdeskapare. Fokus har under åren skiftat från IT-teknik på tidigt 90-tal, till processer, till människor, till ledarskap/organisation och har idag landat i ett starkt fokus på organisatoriskt beteende (OBM) som knyter ihop det hela till en helhet. (Lite förkortningar som jag kan förknippas med; OBM, USM, ITIL, Lean IT, BRM, NLP) Linkedin profil