Leif Andersson på illumineight under en längre tid skrivit blogginlägg för Axelos. Leif är också bidragande till boken ITIL 4 Foundation. Skrivandet görs ihop med Axelos mediapartner Metamorphic PR och Jon Clements. Nedan är en lista på de inlägg som hittills publicerats.

Även ITSM Tools har inlägg skrivna av Leif Andersson

– ITSM Certificate or No ITSM Certificate, That Is… Not the Question

Vetenskapliga artiklar

Göbel H., Cronholm S., Hallqvist C., Söderström E., Andersson L. (2014) IT Service Management: Core Processes Aligning Business and IT. In: Abramowicz W., Kokkinaki A. (eds) Business Information Systems Workshops. BIS 2014. Lecture Notes in Business Information Processing, vol 183. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-319-11460-6_13

Cronholm S., Andersson L. (2020) Towards A Process Model for Data-Driven Innovation using a Grounded Theory Approach, In: Deokar, A. (ed) e-Service Journal

Kategorier: Nyheter

Leif Andersson

Efter snart 30 års erfarenhet inom ledning, styrning och förbättring inom IT, med delaktighet i både framgångsrika och misslyckade förbättringsinitiativ och projekt, infinner sig både ödmjukhet och självförtroende. Insikter stärker och utvecklar, kunskap skapar ödmjukhet, lärande ger självförtroende och det kontinuerliga lärandet tar åtminstone för mig aldrig slut. Ser mig idag hellre som facilitator av lärande än utbildare, mer som coach än mentor och mer som möjliggörare än värdeskapare. Fokus har under åren skiftat från IT-teknik på tidigt 90-tal, till processer, till människor, till ledarskap/organisation och har idag landat i ett starkt fokus på organisatoriskt beteende (OBM) som knyter ihop det hela till en helhet. (Lite förkortningar som jag kan förknippas med; OBM, USM, ITIL, Lean IT, BRM, NLP) Linkedin profil