OBM Dynamics har tagit fram utbildningar inom OBM (organizational Behavior Management) och som är både vetenskapligt och praktiskt verifierade. Illumineight kan erbjuda utbildningar från OBM dynamics och certifieringar via APMG.
Gamingworks ligger bakom de otroligt framgångsrika simulationsövningarna t ex Apollo 13, The Phoenix Project och Grab@pizza som illumineight är ackrediterad för och levererar. Gamingworks är baserat i Nederländerna och verkar globalt. 
The SURVUZ Foundation utvecklar och hanterar metoder och verktyg som kan användas av tjänsteleverantörer för att förbättra sin leverans och prestanda. SURVUZ Foundation stöttar service management specialister som vill dela kunskap om metoder och verktyg som hanteras av SURVUZ. 
USM (Unified Service Management) ingår i SURVUZ foundation och Illumineight är ackrediterad partner för införande av USM.
BRM institute tillhandahåller bl a BRMiBoK som ligger till grund för BRM utbildningar via APMG. BRM institute marknadsför och jobbar för spridandet av BRM som disciplin, förmåga och roll.
Aim4knowlege levererar material och håller ackreditering för bl a ITILkurser som illumineight kan leverera. Aim4knowledge har lång erfarenhet av kurser och utbildningsmaterial. illumnieight är partner till Aim4knowledge som är ATO för ITIL certifieringar.
Synerity levererar systemstöd för Service Management, automation och användarupplevelse.(Cherwell, Nexthink mm) och illumineight samarbetar med Synerity avseende processutveckling, utbildning och processcoaching i samband med införande av systemstöd.
illumnieight och Scillani samarbetar runt olika konsultuppdrag där Scillani’s kompetens runt säkerhet och information väl kompletterar illumineight.
Ackrediteringar


illumineight är sedan 2021 ackrediterad ATO för OBM foundation och har passerat APMG’s kvalisteskontroller på både företaget och kursledare


illumnieight är sedan 2017 ackrediterad ATO för BRM Professional och har passerat APMG’s kvalitetskontroller både på företaget och kursledare. Illumineight är sedan 2021 ackrediterad Deployment Partner för USM metoden hos SURVUZ foundationThe BRMP® and Accredited by APMG International logo is a trademark of Business Relationship Management Institute and the APM Group Limited. All rights reserved.